nieuws

Politiek Rijssen-Holten reageert geschokt op doodsbedreiging burgemeester

In de gemeente Rijssen-Holten wordt met ontzetting gereageerd op de doodsbedreiging aan het adres van burgemeester Arco Hofland.
In een eerste reactie zeggen gemeenteraadsleden geschokt te zijn over de brief waarin burgemeester Hofland wordt bedreigd met de dood als hij de opvang van 150 vluchtelingen in sporthal De Stroekeld doorzet. Deze brief werd vandaag bezorgd bij RTV Oost. De politie heeft de brief aan het eind van de ochtend meegenomen voor onderzoek.

'Goed dat de politie dit oppakt'

Fractievoorzitter Herman Klein Velderman van D66 vindt de inhoud niet te bevatten. "Het past totaal niet bij het streven van onze gemeente om ruimhartig om te gaan met het verzoek van het COA om ook in Rijssen-Holten vluchtelingen op te vangen. Dat neemt niet weg dat we serieus met de brief moeten omgaan. Het is goed dat de politie dit oppakt en meteen onderzoek doet."
Burgemeester Hofland heeft nog niet willen reageren op de doodsbedreiging. Eerder dit jaar leek hij doelwit van brandstichting bij zijn woning. Een verband met de actuele bedreiging lijkt er niet te zijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.