nieuws

Zwolle: "Kans is klein dat Willem-Alexander op Koningsdag ook Kampen aandoet"

De kans is klein dat koning Willem-Alexander op Koningsdag volgend jaar ook even naar Kampen gaat. Dat zegt de gemeente Zwolle in een reactie op wensen van het Kamper SGP-raadslid Van der Weerd.
Die liet vanmiddag aan RTV Oost weten bij gemeente Zwolle te peilen of dat mogelijk is. Hoogstwaarschijnlijk niet, zo blijkt nu.

Stad en regio centraal

"Met de opzet van Koningsdag nieuwe stijl is de kans op een programma in meerdere steden klein", laat een woordvoerder van de gemeente Zwolle weten. Dat de regio belicht wordt, een ander voorstel van Van der Weerd, staat wel op de planning. "De koning heeft zelf eerder laten weten dat wat hem betreft Koningsdag plaatsvindt in een middelgrote stad met een regionale functie. Daarbij staan stad en regio in de schijnwerpers."
Kampen maakt dus nog steeds kans zich te presenteren tijdens Koningsdag. Hoe is nog niet bekend.

Koningsdag nieuwe stijl

Vorig jaar trapte Dordrecht af met Koningsdag nieuwe stijl. Daarbij bezocht de Koning maar één stad in plaats van de gewoonlijke twee. Ook het defilé kwam terug, bekend van de Koninginnedagen van zijn grootmoeder Juliana. Koningsdag in Zwolle is de derde in Nederland en de eerste in Overijssel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.