nieuws

Wolff CineStar Enschede verwacht honderden filmfans Back to the Back to the Future marathon

Bioscoop Wolff CineStar verwacht woensdagavond een goed gevulde bioscoopzaal voor de marathon van de filmklassieker Back to the Future. In de voorverkoop zijn meer dan 100 kaartjes verkocht. Â
De Back to the Future films waren in de jaren negentig enorm populair. In de science fiction drieluik reizen acteurs Michael J. Fox en Christopher Lloyd naar het verleden en de toekomst. Het tweede deel, gemaakt in 1989, speelt zich af in 2015 en wel op 21 oktober. Reden voor de Enschedese bioscoop om precies op die datum een Back to the Future marathon te organiseren. De filmavond begint om 18.30. 

Niet alle voorspellingen uitgekomen

Back to the Future gaat over tiener Marty McFly, die bevriend is met de gekke uitvinder Doc Brown. Doc ontwerpt een tijdmachine waardoor Marty in deel 1 per ongeluk wordt teruggezonden naar 1955. In Back to the Future Part II gaat de reis vervolgens naar 2015.
Als we de film moeten geloven zouden we in 2015 rondvliegende prullenbakken zelfdrogende jassen en schoenen met zelf aantrekkende veters moeten hebben. Maar de scriptschrijvers hadden ook goede voorspellingen: betalen met je vingerafdruk, videobellen en drones kennen we anno 2015 echt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.