nieuws

Lokaal Almelo Samen: niet lasten verhogen, maar besparen door huisvesting in gemeentehuis

'Genoeg ruimte in stadhuis Almelo'
'Genoeg ruimte in stadhuis Almelo'
Niet de lasten voor burgers en bezoekers verhogen, maar gemeentelijke instellingen in het stadhuis van Almelo huisvesten. Dat plan legt de fractie van Lokaal Almelo Samen (LAS) het college van burgemeester en wethouders voor, dat nadenkt over een manier om flink te bezuinigen.Â
Almelo moet flink bezuinigen, maar over de manier waarop verschillen de meningen. De gemeente wil de inkomsten verhogen door bijvoorbeeld parkeren in de binnenstad duurder te maken en de onroerend zaken belasting te verhogen. Extra kosten voor de inwoners en bezoekers van de stad.

'Stadhuis heeft ruimte over'

Als alternatief stelt LAS voor om aan gemeente gebonden bedrijven te huisvesten in het stadhuis. "Het stadhuis is nu al te groot en heeft ruimte over. En mocht de personeelsreductie doorgaan, dan komt er nog meer vrij. Conclusie: gebruik die ruimte beter! Maak van het stadhuis een 'huis van en voor de stad'. Daarmee bespaar je huuruitgaven en bovendien ontstaat er meer 'leven' in het stadhuis en de inwoners van Almelo worden niet getroffen door hogere gemeentelijke lasten."
Als voorbeeld noemt de partij Almelo Promotie 'die ongeveer 30.000 euro huur betaalt', of Stadstoezicht dat jaarlijks ongeveer 550.000 euro aan huisvesting betaalt. En niet alleen huisvesting, maar ook overige kosten zoals schoonmaak, ICT, receptie en andere facilitaire kosten kunnen op omlaag door huisvesting in het gemeentehuis. 
De partij verwacht dat het college zal aangeven dat er geen ruimte is in het stadhuis, maar de partij ziet dat anders. "We denken dat er genoeg ruimte vrijgemaakt kan worden in het stadhuis om deze oplossing te laten werken." Hoeveel geld de gemeente in totaal bespaart door de plannen van LAS is nog niet te zeggen.

LAS gaat het voorstel tijdens de begrotingsbehandeling van volgende maand aan de orde stellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.