nieuws

Zedendelinquent uit Almelo na jaren weer voor de rechter wegens misbruik jongentje

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Een 52-jarige man uit Almelo die al vier keer wegens zedendelicten in aanraking kwam met justitie, zou tussen 2003 en 2009 het zoontje van een kennis hebben misbruikt. Tegen de man werd vanmiddag een celstraf van 4 jaar geëist.
Het slachtoffer is inmiddels rond de 16 jaar en kwam recent naar buiten met het verhaal dat hij jarenlang misbruikt werd door de man, een oude dienstkameraad van zijn vader. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tijdens logeerpartijtjes bij de man thuis in Almelo.
Op die momenten was de echtgenote van de 52-jarige niet thuis. De man zou op die momenten een pornografische film opgezet hebben waarna hij seks had met de jongen. Die vertelde in zijn aangifte dat de man hem altijd vertelde dat het heel gewoon was, iets wat vrienden bij elkaar deden.

Via Facebook zwijggeld geëist
De jongen wilde in eerste instantie geen aangifte doen, hij vertelde het thuisfront dat hij wilde afrekenen met de Almeloër als hij volwassen was. Een tijd geleden zou hij de man hebben laten betalen, via Facebook had hij 250 euro zwijggeld geëist van de man en dat ook gekregen hebben.

De verdachte verscheen zelf niet voor de rechtbank. Volgens zijn advocaat wil de man zich niet verdedigen voor iets wat hij niet heeft gedaan. Bij het politieverhoor beriep de man zich op zijn zwijgrecht. Voor de officier van justitie is dat bewijs dat de man het wel gedaan heeft. Ook de gedragsproblemen die de jongen op latere leeftijd kreeg zijn bewijs dat er iets gebeurd is, aldus de officier van justitie.

Foto's maken van douchende jongetjes

De Almeloër kwam begin jaren 2000 meermaals in aanraking met justitie. Zo werd de man in zwembaden in Nijverdal en Borne betrapt toen hij zijn geslachtsdeel liet zien aan jongetjes en werd zijn kenteken genoteerd nadat hij foto's had gemaakt van douchende jongens in een zwembad in Emmen.
Uit een oud rapport van de reclassering blijkt dat de man dat toentertijd deed om een uitweg te zoeken voor spanningen in zijn leven. In 2005 sloot hij een behandeling succesvol af. Als het aan de officier van justitie ligt was die behandeling niet zo succesvol als leek, de man ging nog jaren door met het misbruiken van het zoontje van zijn oude dienstkameraad.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.