nieuws

Oldemarkt in beeld voor noodopvang van ruim honderd vluchtelingen

Mogelijk noodopvang voor vluchtelingen in Oldemarkt
Mogelijk noodopvang voor vluchtelingen in Oldemarkt
Gemeente Steenwijkerland wil Multifunctioneel Centrum Dalzicht in Oldemarkt inrichten als noodopvang voor vluchtelingen. Dat laat de gemeente vanmorgen weten. Er wordt een plek geboden aan grofweg 100 vluchtelingen.Â
"Op dit moment is nog niet bekend of hiervan ook gebruik gemaakt gaat worden. De veiligheidsregio IJsselland maakt een schema van de locaties in de regio die aan de beurt zijn voor deze crisisnoodopvang," laat burgemeester Van der Tas weten. 

Kleinschalige opvang voor langere periode
Steenwijkerland laat weten verder te kijken, naar nog meer plekken waar crisisopvang ingericht kan worden. Er wordt vooral gekeken naar locaties die geschikt zijn voor kleinschalige opvang.
"Kleinschalig houdt in, kleinere groepen bij elkaar. Daarbij kun je bijvoorbeeld aan gezinnen denken. Deze tijdelijke opvang zou ook voor een iets langere periode mogelijk zijn. Een goede zaak, denken we. Zowel voor de vluchtelingen zelf, als voor de omgeving. Deze belangen blijven we zorgvuldig tegen elkaar afwegen," vertelt burgemeester Marja van der Tas. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.