nieuws

Enschede zoekt nieuwe plek voor spandoeken tegen komst azc van AZC Alert

De gemeente Enschede gaat op zoek naar een plek waar tegenstanders van een asielzoekerscentrum in het Esmarkerveld hun protesten kunnen uiten. Er is een plakzuil in Enschede-Oost, maar die is bij het servicecentrum Oost. Dat is volgens de gemeente betrekkelijk ver weg en te klein voor de spandoeken.
De gemeente heeft aangeboden een plek te zoeken omdat ze wil dat de huidige spandoeken worden weggehaald. Dat is de tegenstanders, vertegenwoordigd door AZC Alert, gisteravond in goed overleg meegedeeld.

Uitingen ruimhartig toegestaan

"Ze hebben het recht zich te uiten en dat hebben we nu ruimhartig toegestaan. De buurt zegt er nu genoeg van te hebben, ze hebben het nu wel gezien", aldus een woordvoerder van de gemeente.
De spandoeken moeten zaterdag weg zijn. De gemeente vertrouwt erop dat dit ook gebeurt. Spandoeken die op eigen terrein hangen zoals die in de tuin van een buurtbewoner mogen blijven hangen; daar heeft de gemeente niks over te zeggen.
Rond de plek waar het azc moet komen hangen al enkele weken spandoeken met teksten als "Welkom in de hel van Eschmarke veld, waar de democratie niet telt" en "Nu 600 straks 1800" en "Dolphia zegt NEE tegen azc". Daar is gisteren een spandoek bijgekomen met de aankondiging van een demonstratie volgende week zaterdag tegen de komst van het azc. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.