nieuws

Raad van State: groen licht voor komst bouwmarkt Bauhaus naar Hengelo

Bezwaren Praxis ongegerond verklaard
Bezwaren Praxis ongegerond verklaard
De Raad van State heeft groen licht gegeven voor de komst van de Duitse bouwmarkt Bauhaus naar Plein Westermaat in Hengelo. Praxis dat een megastore bouwmarkt heeft op Plein Westermaat had bezwaar aangetekend. Dat werd ongegrond verklaard.Â
Bauhaus wil in Hengelo een bouwmarkt, tuincentrum en een bouwmaterialen drive-inn bouwen. Praxis kwam tegen dat plan in het verweer, omdat er onder meer geen rekening zou zijn gehouden met de gevolgen voor het milieu als er een extra bouwmarkt zou komen.
Ook was niet goed gekeken naar de verkeersafwikkeling. Praxis vreest overbelasting van de toegangswegen naar Plein Westermaat. De Raad van State wijst naar een verkeersdeskundige van de gemeente Hengelo die stelt dat er voldoende restcapaciteit is op de toegangswegen naar Plein Westermaat. Ook de milieubezwaren zijn niet gegrond verklaard door de Raad van State.
Praxis denkt bovendien dat de parkeeroverlast zal toenemen met de komst van nog een bouwmarkt. De Raad van State stelt in haar uitspraak dat er voldoende parkeergelegenheid gecreëerd kan worden om overlast te voorkomen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.