nieuws

Oud-interimbestuurder ArtEz betaalt 1900 euro aan teveel gekregen salaris terug

ArtEZ Conservatorium in Enschede
ArtEZ Conservatorium in Enschede
Oud-interimbestuurder Eggink van kunstenhogeschool ArtEz in Zwolle, Enschede en Arnhem is niet van plan om ruim 58.000 euro salaris terug te betalen. Wel wil Eggink 1900 euro terugbetalen, omdat dat het bedrag is wat hij daadwerkelijk teveel aan salaris heeft gekregen. De rest is volgens Eggink geld dat aan het bemiddelingsbureau Boer & Croon is betaald voor het begeleiden van Eggink in zijn functie bij ArtEz.Â
Minister Bussemaker van Onderwijs wil via de Wet Normering Topinkomens een bedrag van in totaal 85.000 euro terugvorderen van Eggink en het bemiddelingsbureau Boer & Croon, dat hem uitzendt. Het geld moet binnen drie weken betaald zijn. Eggink zelf moet volgens de minister ruim 58.000 euro terugbetalen en het bemiddelingsbureau ruim 26.000 euro. Als dat niet binnen drie weken gebeurt, volgt een boete. Eggink zegt dat de optelsom van het ministerie niet klopt. Boer & Croon heeft geld gekregen voor de begeleiding, dat ten onrechte bij zijn salaris wordt opgeteld.

Bestuurscrisis ArtEz

Eggink werd twee jaar geleden ingehuurd om een bestuurscrisis op de hogeschool voor de kunsten op te lossen, maar hij bleef langer in dienst dan verwacht. Dat resulteert volgens Eggink in een overschrijding van het toegestane topsalaris in de publieke sector van 1900 euro, dat geld gaat hij dan ook terugbetalen. Boer & Croon laat in een schriftelijke verklaring weten dat zij in beroep gaan tegen de vordering.
Eggink zegt dat het bemiddelingsbureau wel eerst het geld aan Bussemaker gaat betalen. Daarna wil Boer & Croon via een rechtszaak het geld terugkrijgen. Het bureau zegt dat de opgelegde maatregel tegen de wet is. Ook is het in strijd met het gelijkheidsbeginsel. Een interim-manager die door bemiddeling van een bureau wordt geplaatst moet net zoveel mogen verdienen als iemand die in vaste dienst is. Als dat niet het geval is, zullen managers zich niet meer via een bemiddelingsbureau willen laten plaatsen, omdat zij dan automatisch minder verdienen. Eggink en Boer & Croon zeggen dat dat oneerlijk en onwettelijk is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.