nieuws

Initiatiefnemer uit Dedemsvaart biedt petitie tegen pesten op het werk aan Tweede Kamerleden aan

Hofvijver bij het Binnenhof
Hofvijver bij het Binnenhof
De actiegroep Stoppestenophetwerk.nu, van initiatiefnemer Gerrit Hartholt uit Dedemsvaart, bood vanmiddag een petitie aan aan zeven Tweede Kamerleden. In de petitie wordt opgeroepen om pesten op het werk onder te brengen in het wetboek van strafrecht. Dat moet een goede oplossing zijn voor het stoppen van verschillende vormen van pesten op het werk.
De petitie is een samenwerking tussen Stoppestenophetwerk.nu en deskundigennetwerk Stagira.nl. De aanbieders werden vanmiddag ontvangen door een aantal leden van de Tweede Kamer, die met hen in gesprek gingen over de oproep.
Hartholt wil af van pesten op het werk. Het veroorzaakt volgens hem veel leed onder slachtoffers en hun omgeving. Bovendien kost het pesten de samenleving jaarlijks veel geld. De slachtoffers kunnen bijna nergens terecht en dat moet veranderen.
Hij is met een goed gevoel vertrokken na het gesprek. "De Kamerleden waren oprecht geïnteresseerd en we kregen complimenten voor het pleidooi." Een aantal gaf aan wel iets te zien in het voorstel, anderen waren nog terughoudend. "Het is nu aan de Kamerleden om het op te pakken", aldus Hartholt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.