nieuws

Enschedese ontwerpers sheltersuits onder indruk van daklozenprobleem Parijs

"Niet normaal wat je daar ziet. Normaal ben ik heel nuchter, maar ik heb gisteravond dingen gezien die je in Nederland niet ziet." Dat zegt Alexander de Groot, modeontwerper uit Enschede die samen met collega Bas Timmer vijftig zogenoemde sheltersuits heeft uitgedeeld aan daklozen in Parijs. Gisteravond zijn de twee door de stad getrokken om een beeld te krijgen van de daklozenproblematiek in de Franse hoofdstad.
Sheltersuits zijn winterjassen waaraan een slaapzak is geritst. De pakken worden sinds vorig jaar gemaakt en uitgedeeld in Nederland. De Groot en Timmer zijn uitgenodigd op een beurs in Parijs om daar meer te vertellen over hun pakken.
Vanochtend heeft het tweetal een ontmoeting gehad met het Leger des Heils en vijftig sheltersuits overhandigd. "Ze zijn bestemd voor mensen die in de dagopvang zitten", vertelt De Groot. "Mensen worden daar tot vijf uur 's middags opgevangen en moeten dan weer naar buiten."

Interesse in meer pakken

"De ontmoeting met het Leger des Heils is goed verlopen. Ze hebben interesse in meer pakken. Ze kunnen er volgens mij wel duizenden gebruiken. We hebben wel aangegeven dat we dan een standaard kwaliteit willen leveren en dat de pakken dan 150 euro per stuk kosten. Als we in grote aantallen gaan produceren kunnen we niet meer afhankelijk zijn van donaties van materiaal zoals nu."
De Groot verwacht op niet al te lange termijn iets te horen van het Leger des Heils. "Ze willen eerst kijken hoe deze 50 pakken bevallen en dan gaan ze verder kijken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.