nieuws

Heracles Almelo zegt niks over extra maatregelen rond thuisduel met Excelsior

Heracles Almelo wil niks zeggen over eventuele extra veiligheidsmaatregelen die genomen worden rond het thuisduel van zondag tegen Excelsior, vanwege de aanslagen van vorige week in Parijs en de terreurdreiging, gisteren in Hannover, rond de interland Duitsland-Nederland.Â
"De club wil geen schrikbeeld creëren", zegt verslaggever Frans Leushuis, die vanmorgen een bezoek bracht aan de club. Toen moest er op directieniveau nog worden overlegd over maatregelen die eventueel genomen worden. Dat Heracles Almelo die maatregelen naar buiten zal brengen, ligt niet voor de hand. "Heracles wil niet de angst aanwakkeren zodat het stadion halfleeg is, zondag."

Vooral 'nuchter'

"Uiteraard, men is waakzaam", zegt Leushuis, die de houding van Heracles Almelo vooral omschrijft als 'nuchter'. Heracles Almelo is de enige Overijsselse club in het betaald voetbal die komend weekeinde thuis speelt.
Go Ahead Eagles speelt vrijdag al in de Jupiler League uit bij Oss. PEC Zwolle gaat zaterdagavond op bezoek bij Roda JC, terwijl FC Twente zondag op bezoek moet bij Feyenoord. 

Verscherpt toezicht bij Feyenoord-FC Twente

Bij die laatste wedstrijd is sprake van verscherpt toezicht, meldt de Telegraaf. De vraag is of de maatregelen voelbaar worden voor de fans. "Niet zodanig dat supporters daar echt iets van merken", aldus een woordvoerder van de Rotterdamse club in de krant.
Eerder werd al bekend dat bij de Amsterdam ArenA ook extra scherp op de veiligheid wordt gelet. Bezoekers van de wedstrijd tegen Cambuur moeten zich zaterdagavond niet alleen kunnen legitimeren, ze kunnen ook gefouilleerd worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.