nieuws

Opvang voor 200 vluchtelingen in sporthal Dorper Esch Denekamp

Dorper Esch Denekamp
Dorper Esch Denekamp © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een groep van maximaal 200 vluchtelingen wordt vanaf volgende week donderdag opgevangen in sporthal Dorper Esch in Denekamp. Ze zullen daar een week blijven.
De verblijfsperiode is langer dan gebruikelijk bij een crisisopvang. Burgemeester Roel Cazemier: "We doen dit omdat we vinden dat er veel te veel gesleept wordt met deze mensen."

Bed, bad en brood

"We zijn niet gelukkig met deze oplossing, want we bieden ze de minimale voorzieningen: bed, bad en brood. Maar we willen ze niet in de kou laten staan en daarom bieden we deze crisisnoodopvang aan voor een week", zegt burgemeester Cazemier. 
Dinkelland is door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gevraagd een opvanglocatie beschikbaar te stellen vanwege de grote instroom van vluchtelingen. Eerder openden andere gemeenten in de regio al sporthallen voor de opvang. 

Brief en informatieavond

Sporthal Dorper Esch in Denekamp opent vanaf 26 november de deuren voor de circa 200 vluchtelingen. Omwonenden hebben vanmorgen daar een brief over gekregen en volgende week dinsdag zal er ook nog een informatieavond gehouden worden. 

Vanwege de opvang is de sporthal een week buiten gebruik. Het zwembad kan wel gewoon gebruikt worden. 
Bekijk ook het dossier 'Vluchtelingen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.