nieuws

Overijsselse senioren demonstreren in Den Haag voor pensioen en koopkracht

Senioren demonstreren voor pensioen en koopkracht
Senioren demonstreren voor pensioen en koopkracht
Ze willen meer koopkracht, zijn sinds de crisis tot wel tien procent achteruit gegaan in hun inkomen. Zo'n 1200 senioren uit Overijssel en de rest van Nederland demonstreren morgen in Den Haag en eisen onder meer aanpassing van pensioenen aan de stijgende prijzen.
Vanuit Zwolle, Enschede, Hengelo en Almelo reizen de senioren naar Den Haag. Daar lopen ze samen met senioren uit de rest van het land een mars, waarna ze met politici in discussie gaan over hun situatie. 

Flinke achteruitgang sinds crisis

"Het inkomen van veel (vroeg-)gepensioneerden is sinds de crisis flink achteruit gegaan door een opeenstapeling van maatregelen", aldus FNV Senioren. "Pensioenen zijn bevroren of gekort, er is een AOW-gat ontstaan, ouderen betalen meer voor zorg en wonen en fiscale regelingen zijn afgeschaft." Daar moet snel verandering in komen.
"Senioren willen een eerlijk en solidair pensioenstelsel. Natuurlijk zijn we solidair met jongeren en werkenden, ook zij moeten een goed pensioen hebben. De regels die het rijk voor de pensioenfondsen stelt, zijn niet realistisch. Het leidt tot onnodige inkomensachteruitgang voor senioren en een slechter pensioen voor werkenden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.