nieuws

Is de 'confetti challenge' uit Boekelo de volgende carnavalshype?

Screenshot van de 'confetti challenge'
Screenshot van de 'confetti challenge' © Facebook Gaby Stokkers / bewerking RTV Oost
Carnavalvierders in Boekelo zijn in de ban van een confetti challenge op Facebook, waarbij carnavalvierders elkaar nomineren om een confettidouche te nemen.
Nou Daniel van Offenbeek ik ben de challenge aangegaan en ik zou zeggen Jan Marc ter Steege & Sascha Poodt-welmers succes #44jaar #cvdesoaltkloet'ns
Posted by
on zaterdag 21 november 2015

De confetti challenge  is gebaseerd op de Ice Bucket Challenge en is een initiatief van de jarige carnavalsvereniging de Soaltkloet'ns uit Boekelo. Zij bestaan dit jaar 44 jaar, een verjaardag die in de carnavalswereld groots gevierd wordt.

Genomineerden

Op Facebook dagen de carnavalvierders elkaar sinds de start van het nieuwe carnavalsseizoen uit. En het aantal nominaties gaat snel.
"Inmiddels hebben er al zo'n dertig mensen meegedaan", vertelt Ike Westra, voorzitter van de jubileumcommissie. "Het is de bedoeling dat dat ook buiten Boekelo gedaan wordt. We willen het graag breed trekken, zeker in Twente maar het mag ook daarbuiten."

Niet alleen Boekelo

Onder de genomineerden zijn inmiddels ook al mensen buiten Enschede. Het begon met de Muiters uit Beckum, maar inmiddels zijn ook wethouder Patrick Welman en voorzitter van de Enschedese carnavalvereniging EKV genomineerd.
Of zij de uitdaging aangaan is nog niet bekend. 

Op- en Daal

De jubileumcommissie startte de challenge tijdens Op- en Daal, waar de nieuwe prins en zijn adjudant bekend werden. Prins Dennis 1 en adjudant Daan werden, samen met de Muiters uit Beckum als eerste uitgedaagd. 
Op Rosenmontag wordt door de jubileumcommissie bekendgemaakt wat de leukste en meest gelikede filmpjes zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.