nieuws

Isis uit Enschede is niet de enige met een moeilijke naam

"Domme mensen bestaan er toch ook. Ook hier een schat van een dochter die Isis heet", schrijft Linda Bilecky op Facebook. En ze is niet de enige ouder van een kind met de naam Isis.
De reacties komen op een bericht over de 16-jarige Isis die graag sportschoenen van Nike wil met haar naam erop, maar het merk weigert dit. Op Facebook vroegen wij of meer mensen een naam hebben waar ze last van hebben.
Een aantal reacties is van ouders die ook een kind hebben met de naam Isis, sommigen hebben die naam zelfs getatoeëerd op hun arm.

Een mooie naam

"Moet mijn kleine schat zich gaan schamen voor haar naam? Domme achterlijke mensen", schrijft een van hen.
Een andere moeder schrijft: "Onze dochter van 10 heet ook Isis. Ik vind t nog steeds een erg mooie naam!! Gelukkig heeft zij er geen last van in haar omgeving legt niemand de link met I.S.I.S. Gelukkig! Ik zou inderdaad als ik nu een dochter kreeg ook deze naam niet meer kiezen, niet omdat ik het niet meer mooi vind, maar om deze discussie te voorkomen."
Robert Hulman heeft ook een dochter die Isis heet: "Ik word er niet anders van roep haar gewoon als ik ergens loop en als er zich mensen omdraaien moeten ze dat maar doen."

Hart onder de riem

Maar Isis krijgt ook van veel mensen steun. Zo schrijft Marissa Jonker: "Isis, je hebt een super mooie naam, je moet niet luisteren naar wat ze zeggen, het gaat het ene oor in en het andere uit, hoop dat het snel wordt opgelost."

Niet alleen Isis

Op het bericht kwamen niet alleen reacties over de naam Isis, ook Iban Gast reageerde. Zijn naam heeft hem al behoorlijk wat vreemde blikken opgeleverd.
Zo was het lastig als hij op de gastenlijst van een bandje stond, want 'iedereen is tenslotte gast'. En het boeken van de bruidssuite voor zijn huwelijksdag ging mis, omdat men dacht dat hij een grapje maakte. 

IBAN-nummer

Zijn voornaam, die afgeleid is van de naam Iwan, leverde nooit veel problemen op. Totdat de banken begonnen met de invoering van het IBAN-nummer.
Een paar maanden eerder had Iban de website Iban.nl vastgelegd, iets waar de banken niet heel blij mee waren. Toch heeft hij tot de dag van vandaag nog steeds die website, want er moet een flink bedrag geboden worden voordat hij de site verkoopt.

Doopnaam gebruiken

Iban heeft zijn naam nooit willen veranderen, maar gebruikt bij bijvoorbeeld sollicitaties wel de naam in zijn paspoort, Donaat Gast.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.