nieuws

Jacoba Kruidenbitter terug in Raalte; eerste fles voor burgemeester Dadema

Jacoba Kruidenbitter is van de ondergang gered. Flessen met het oer-Sallandse vocht werden vanmiddag weer in de Raalter winkelschappen geplaatst.
Door emoties overmand kon Richard Woolderink, nazaat van de beroemde Raalter distilleerder Woolderink, nauwelijks zijn geluk onder woorden brengen. Samen met Mitra-slijter Schimmel en burgemeester Dadema nam hij een eerste slok. "Heerlijk, niet te sterk, zacht, perfecte smaak", aldus de burgervader, die de eerste fles mee naar huis nam.

Jacoba verdween na fusie en overname

GWZ (Gé Woolderink en Zonen) was tot 1990 een distilleerderij in het hart van Raalte. De producten werden verkocht in Salland en ver daar buiten. Na een fusie en daarna nog eens een overname verdween Jacoba Kruidenbitter uit de schappen. Slijter Schimmel ontdekte dat hij het product niet meer kon bestellen. Richard en Hans Woolderink, zonen van distillateur Harry Woolderink, hebben de rechten en productie van Jacoba nu teruggehaald naar Raalte.
"Er zijn veel Raaltenaren die daardoor weer rustig naar bed kunnen gaan met een Jacobaatje voor het slapen gaan", aldus Richard Woolderink. "En ik kan weer normaal over straat zonder dat men telkens vraagt wanneer de Jacoba weer terugkomt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.