nieuws

Paprikateler in IJsselmuiden kent net als andere Nederlandse glasgroentekwekers een topjaar

Het jaar 2015 was een goed jaar voor de Nederlandse kwekers van paprika's, tomaten en komkommers. Ondanks de boycot van Rusland in 2014, verdubbelde het inkomen van sommige telers schrijft de krant Trouw.
Dat onderschrijft André Kaashoek, paprikateler in IJsselmuiden: "Voor de paprikatelers was 2015 een wisselend jaar, maar wel bovengemiddeld. Vooral de telers van komkommers hebben een uitzonderlijk goed jaar gehad."

Klimaat in Spanje zat tegen

De meeste Nederlanders zouden het klimaat van Nederland direct inwisselen voor die van Spanje, maar voor Kaashoek hoefde dat dit jaar niet: "Wij profiteren vooral van het klimaat in Spanje, het was daar namelijk te warm en te droog." De tomaten, komkommers en paprika's kwamen daardoor laat op de markt en ook de kwaliteit was minder.

Boycot Rusland geen hinder

In 2014 was er nog de vrees dat een boycot van Rusland als gevolg van EU-sancties grote gevolgen zou hebben voor de glasgroentekwekers. Rusland besloot in augustus van dat jaar geen vlees, zuivel, aardappelen en groente te importeren vanuit Europa.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.