nieuws

Provincie wil 16 miljoen investeren voor verbetering knooppunt Roggebotsluis bij Kampen

De provinciale politiek wil 16 miljoen euro investeren in de verbetering van knooppunt Roggebotsluis bij Kampen. Dat bleek vanavond tijdens de commissie verkeer en vervoer van Provinciale Staten over het verkeersknooppunt. Volgende week wordt pas een besluit genomen over de investering.
Rond de Roggebotsluis ontstaan elke dag lange files. Het knooppunt ligt in de weg N307, een belangrijke verkeersader tussen Zwolle en Lelystad. De weg is één van de drukste provinciale wegen in Overijssel en Flevoland.

Ruimte voor de Rivier

Vanwege het project Ruimte voor de Rivier wordt de huidige Roggebotsluis gesloopt en vervangen door een brug van 7 meter hoog. De provincie wil deze gelegenheid gebruiken om meteen het verkeersknooppunt aan te pakken.
De doorstroming moet worden vergroot om een 2x1 autoweg te realiseren waar 100 km per uur gereden mag worden. De weg is momenteel ingericht als een 80 kilometer weg met vrijliggende fietspaden.

Miljoenenproject

Naast de investering van 16 miljoen van Overijssel, dragen ook de provincie Flevoland, de gemeente Kampen en Rijkswaterstaat bij aan het project. De totale kosten zijn 66,7 miljoen euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.