nieuws

Gratis bloemenzaadjes; niet voor de tuin, maar voor de bijen, hommels en vlinders

De dag van de aarde. Een dag om de bijen, hommels en vlinders wat hulp te bieden, vindt de landelijke bijenstichting. Om de nuttige beesten te helpen worden de komende week op verschillende plekken in Overijssel gratis bloemenzaadjes uitgedeeld. Stichting De Groene Loper in Enschede startte vandaag met de actie en deelde gratis zaadjes uit.
De bijen, hommels en vlinders kunnen volgens de stichting wel wat hulp gebruiken. Dit komt door het landbouwgif dat wordt gebruikt. Het woord zegt het al; de bijen worden er niet blij van. 
"Ze zijn erg nuttig. Bijen en hommels bestuiven ruim de helft van onze planten. Ze zorgen er dus eigenlijk voor dat wij voedsel hebben. Als ze uitsterven door de landbouwgiffen die worden gebruikt, gaat 80% van onze groenten verloren", legt Wilma Kwak van Stichting Beien uit. 

Bloemenlint

Met het uitdelen van de gratis bloemenzaadjes hoopt De Groene Loper een bloemenlint te creëren in Enschede. "Door deze bloemen zonder giftige stoffen blijven de bijen leven. Dan gaan ook onze groenten niet verloren."
De zaadjes kunnen worden afgehaald bij de Beien, De Forelderij, De Kloostertuin, Speeltuin Bruggert en een aantal andere plekken in Enschede.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.