nieuws

ING : economie Twente in 2016 en 2017 in lagere versnelling

Economie
Economie
Na sterke groei in 2014 en 2015 neemt de economie in Twente dit jaar gas terug. Dat schrijft het Economisch Bureau van ING.Â
Dit jaar groeit de economie in Twente met 2,2 procent. Dat is iets onder het Nederlands gemiddelde dat in 2016 op 2,3 procent uit komt.
Volgend vlakt de groei in Twente wat af en komt uit op 1,5 procent in 2017. Dit wordt onder meer veroorzaakt door de relatief lage groei van de, voor deze Twente belangrijke sectoren, industrie en zorg.

Leegstand

Het aantal faillissementen in de detailhandel, resulterend in leegstand, baart ING zorgen. Enschede heeft recent laten zien dat dit ook kansen biedt voor vernieuwing. De overgang van Bijenkorf naar Primark leidde voor de stad tot een toenemend aantal bezoekers.
Positief is het herstel van de huizenmarkt, schrijft ING. Hoewel Twente en de Achterhoek iets achterblijven bij de ontwikkelingen op landelijk niveau is in veel gemeenten sprake van een toenemend aantal transacties en hogere prijzen. De groeiende economie resulteert daarnaast in Twente in een toename van het aantal banen. Gedurende 2015 kwamen er per saldo 2.000 banen bij. 
Van andere regio's  in Overijssel heeft ING nog geen analyse gemaakt. Dat volgt later dit jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.