nieuws

IJssellandschap blijft geloven in een natuurbegraafplaats in regio Deventer

Protest tegen komst natuurbegraafplaats Bathmen
Protest tegen komst natuurbegraafplaats Bathmen
De stichting IJssellandschap geeft een natuurbegraafplaats in de regio Deventer nog niet op. Gisteravond werd duidelijk dat de politiek in Deventer tegen zo'n begraafplaats is.Â
"Wij geloven dat een natuurbegraafplaats prachtig past in dit gebied", zegt projectleider Rob te Wierik. Hij heeft een beetje een kater overgehouden aan de gemeenteraadsvergadering gisteravond. "In slaap komen ging niet heel makkelijk". 
De begraafplaats die in het buitengebied van Bathmen was gepland, heeft veel weerstand opgeroepen bij omwonenden. Zij hebben een actiegroep opgericht en hebben veel gedaan om de politiek te overtuigen dat het geen goed plan is. Een motie om de begraafplaats af te keuren haalde het gisteravond net. Na afloop werd er door de actiegroep een klein feestje gevierd. Het grote feest komt nog. "We gaan met de buurt barbecueën, dat zal binnenkort in een weekend gebeuren", vertelt een woordvoerder.

Beetje angst voor de toekomst

Toch zijn de omwonenden nog niet helemaal gerustgesteld. "We hebben het idee dat IJssellandschap niet zomaar opgeeft". En dat vermoeden kan terecht zijn. Rob te Wierik gaat zich de komende dagen beraden. "Nu hebben we met drie dingen te maken. Het gaat nu om de emotie van de omwonenden, het goede plan dat we hebben en de uitkomst van het politieke beraad. We gaan bekijken hoe nu verder. Maar ik blijf erbij dat het een goed plan is en dat zouden de omwonenden ook moeten kunnen inzien. Ik ga niet zeggen dat het nu op een andere plek komt, maar het is wel het overwegen waard". 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.