nieuws

Verdachte brandstichting bij woning burgemeester had conflict met gemeente Rijssen-Holten

Brandstichting in heg burgemeester Hofland
Brandstichting in heg burgemeester Hofland
De 71-jarige verdachte van de brandstichting bij de woning van burgemeester Hofland in Rijssen leeft in onmin met de gemeente Rijssen-Holten, maar is niet de dader. Dat heeft de advocaat van de verdachte vandaag gezegd tijdens een rechtbankzitting.
De advocaat verzocht de rechtbank om zijn cliënt vrij te laten uit voorlopige hechtenis, maar dat werd afgewezen. Er zijn teveel verdenkingen tegen de man uit Hengelo, die nog moet worden onderzocht door een gedragsdeskundige.

Vuur werd door voorbijganger gedoofd

De 71-jarige Hengeloër ontkent dat hij midden in de nacht op 13 februari 2016 brand heeft gesticht in een heg naast de burgemeesterswoning. De brand sloeg over naar een vogelhuisje en een raamkozijn. Het vuur in de heg bij burgemeester Hofland werd door een voorbijganger gedoofd. Die waarschuwde ook de slapende burgemeester en diens echtgenote.
Waarom de verdachte een conflict heeft met de gemeente Rijssen-Holten is niet duidelijk. Hij was rond het tijdstip van de brand in Rijssen, maar heeft bij de politie uitleg gegeven over het hoe en waarom. Van de brandstichting in Rijssen zijn camerabeelden. Op die beelden is een deel van het kenteken herkend waarvan de cijfercombinatie past bij de auto die de Hengeloër op dat moment huurde. 

Burgemeester bedreigd vanwege medewerking aan vluchtelingenopvang

Volgens de advocaat moet de dader van de brandstichting worden gezocht in de groep van tegenstanders van de asielzoekersopvang in Rijssen. De burgemeester kreeg vanwege zijn medewerking aan een vluchtelingenopvang in Rijssen ook te maken met anonieme bedreigingen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.