nieuws

Politie-pup Battje in actie voor onderzoek naar ziekte van Huntington

De 'I love Battje' buttons en sleutelhangers
De 'I love Battje' buttons en sleutelhangers
Om geld in te zamelen voor onderzoek naar een levensreddend medicijn tegen de ziekte van Huntington zet de politie Almelo hun beste wapen in: pup Battje.Â
Twee agenten binnen het district Twente lijden aan de ziekte van Huntington. In de regio zijn daarom verschillende acties op touw gezet om geld in te zamelen. Er is vier miljoen euro nodig voor een onderzoek naar een levensreddend medicijn. 

'I love Battje'

Wie kan daar beter bij helpen dan de stoere politie-pup Battje. Voor de open dag op zaterdag 11 juni heeft de politie 'I love Battje' buttons en sleutelhangers laten maken.
Die worden die dag verkocht en de opbrengst gaat naar het campagneteam Huntington. De echte fans kunnen er al eentje reserveren door de politie een bericht te sturen op Facebook

Kleine Battje

Een paar maanden geleden veroverde de pup de harten op Facebook tijdens zijn eerste nachtdienst. Battje kreeg weinig mee van zijn eerste dienst, hij bracht deze vooral slapend door. 

Ziekte van Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke hersenaandoening die wordt veroorzaakt door het geleidelijk afsterven van zenuwcellen in delen van de hersenen.
De ziekte wordt gekenmerkt door drie symptomen: motorische problemen, dementie en gedrags- en persoonlijkheidsveranderingen. Genezing van deze ziekte is nu nog onmogelijk. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.