nieuws

Basisschool Vinkenbuurt blijft open, ouders zoeken aansluiting bij andere school

De openbare basisschool in de Vinkenbuurt blijft open. De ouders van de leerlingen hebben op eigen initiatief aansluiting gezocht bij onderwijsinstelling Arcade in Hardenberg.  Â
Het huidige schoolbestuur kondigde aan de basisschool te willen sluiten, omdat de kleine dorpsschool niet zou passen in het beleid.
De ouders waren het daar absoluut niet mee eens en gingen zelf op zoek naar andere mogelijkheden. "Er was geen sprake van te weinig leerlingen of een slechte financiële situatie, integendeel zelfs. Ook de kwaliteit van onderwijs stond niet ter discussie, daarom was het voor ons als ouders onverteerbaar dat de school dicht zou moeten", aldus woordvoerder Arno van Spijker.
Onder de hoede van onderwijsinstelling Arcade in Hardenberg 
Hij is blij dat de Vinkenbuurtschool kan aansluiten bij onderwijsinstelling Arcade in Hardenberg. Arcade heeft als streven goed onderwijs voor iedereen en verschillende scholen in Hardenberg en Coevorden onder zijn hoede. Omdat daar ook kleine scholen bij zitten zochten de ouders contact met Arcade. En met succes.
Kleine scholen hebben het moeilijk, omdat er een minimaal aantal leerlingen nodig is om open te kunnen blijven. Voor OBS Vinkenbuurt is de verwachting echter dat het aantal leerlingen groeit. Ook uit het naastgelegen dorp Nieuwleusen stappen leerlingen over naar de kleine school aan de Koloniedijk.

Onderwijsformule: groen en samenwerking

"Wij kunnen aandacht en rust bieden, kleine groepen en onderwijs gericht op groen en samenwerking. Dat is een formule die wij al jaren hanteren en wij als ouders zijn blij dat dit uitgangspunt ook onder Arcade behouden blijft."
Maandagavond worden de plannen voor het nieuwe schooljaar gepresenteerd. De nieuwe directie van OBS Vinkenbuurt is dan aanwezig om vragen van ouders te beantwoorden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.