nieuws

Tijd dringt voor behoud van Tuinen van Ada Hofman

"Als het vijvertuinencomplex van Ada Hofman in Loozen binnenkort niet verkocht wordt dan zal het de functie van tuinenpark snel verliezen", zegt curator Hubert te Woerd van Daniels Huisman advocaten.
De tijd begint te dringen. Sinds de winter wordt er geen onderhoud meer gepleegd aan de vijvertuinen van Ada Hofman. In oktober 2015 ging het internationaal bekende vijvertuinencomplex failliet.

Vraagprijs

Het complex staat te koop voor 595.000 euro. Daarvoor krijg je 2 hectare tuin met 30 modeltuinen en 50 vijvers, een woonhuis en een hoofdgebouw met koffieruimte en recreatiefunctie.
Door achterstallig onderhoud is er, om de parkfunctie te behouden, nog wel veel werk aan de winkel. De bank is de grootste schuldeiser en heeft besloten geen geld meer in het onderhoud te willen steken. Daardoor liggen de tuinen er overwoekerd bij.

Doorstart mislukt

Na het faillissement werd er gehoopt op een snelle doorstart. Er waren veel kopers geïntresseerd. Maar één voor één haakten ze af. "Het waren vooral koopjesjagers die het complex voor een zacht prijsje wilden overnemen", zegt curator Hubert te Woerd.

Verdwijnt de recreatieve functie?

De verkoop van de tuinen, het woonhuis en het hoofdgebouw staan in de verkoop bij makelaar Jan Bart Smelt van AgriTeam Vriezenveen. "Het is een uniek object met een recreatiebestemming, maar je kunt er ook voor kiezen om er alleen te wonen", zegt Smelt.
De makelaar bevestigd dat het complex te koop is voor iedereen, ook al zal een doorstart van de horeca- en recreatie functie van het park daarmee verdwijnen.

Hoop

Maar er gloort toch hoop aan de horizon voor de vijvertuinen. Volgens de makelaar heeft zich recent een partij gemeld
die serieus geïnteresseerd is om het park te kopen en voort te zetten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.