nieuws

Motie over cannabisteelt volgens burgemeester Hof van Twente niet uitvoerbaar

Bart Hissink
Bart Hissink © RTV Oost/Paul Schabbink
De ingediende motie die is ingediend door de lokale fracties van de PvdA en VVD in de gemeente Hof van Twente om cannabisteelt voor eigen, medicinaal gebruik toe te staan, is volgens burgemeester Nauta niet uit te voeren.
De motie werd in de raadsvergadering met algemene stemmen aangenomen maar is volgens de burgemeester Nauta niet direct uitvoerbaar omdat de wet legale wietteelt niet toestaat. Volgens Nauta moet de Tweede Kamer hier een uiteindelijke beslissing over nemen. De Hof van Twente wil wietteelt onder voorwaarden legaliseren in navolging van de gemeente Tilburg. "Maar daar kreeg mijn collega ook het deksel op de neus vanwege de wetgeving" aldus Nauta.
De burgemeester heeft nu de opdracht gekregen om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de motie toch uit te kunnen voeren. Ze zegde toe om daarover in contact te treden met het verantwoordelijke ministerie en de politie. 
De motie werd ingediend na een oproep van Gorenaar Bart Hissink die eerder in dezelfde raadszaal een pleidooi hield voor legalisering. Hij liep hersenletsel op na een rallycrash en heeft veel baat bij het gebruik van cannabis. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.