nieuws

CDA-wethouder Kleissen van Dinkelland weggestemd vanwege kwestie megastal

Wethouder weggestemd om dossier megastal Weerselo
Wethouder weggestemd om dossier megastal Weerselo
Wethouder Eric Kleissen (CDA) in de gemeente Dinkelland heeft gisteravond een motie van wantrouwen gekregen. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde een motie van de PvdA.Â
Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia. Kleissen is in de politieke problemen gekomen door de slepende kwestie rond de bouw van een megastal voor duizenden varkens in Weerselo.
De plannen van een varkensmester om een megastal te bouwen in het Landbouw Ontwikkelingsgebied (LOG) aan de Hondeveldsweg in Weerselo stuitten op veel weerstand bij omwonenden.

Kleissen deed te weinig na eerdere motie

De protesterende omwonenden kregen gehoor bij de gemeentepolitiek die Kleissen vorig jaar met een motie de opdracht gaf om alles binnen de wettelijke mogelijkheden te doen om de bouw van de megastal te voorkomen. Volgens de raadsmeerderheid heeft Kleissen te weinig gedaan.

Einde coalitie?

Het wegsturen van de wethouder betekent volgens het CDA het einde van de coalitie. Het CDA vormt in Dinkelland samen met Lokaal Dinkelland het college. Lokaal Dinkelland gaf gisteren steun aan de motie tegen Eric Kleissen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.