nieuws

Gemengde gevoelens Bram van der Weide bij overlijden clown Oleg Popov

Oud-directeur Bram van der Weide van het Internationaal Circusfestival in Enschede reageert met gemengde gevoelens op het overlijden van de wereldberoemde clown Oleg Popov. De Russische clown was twee keer van de partij bij het circusfestival.
"Voor die tijd was het heel bijzonder om Popov in huis te halen", herinnert Van der Weide zich die eerste keer in 1998. "Veel mensen kenden de clown Oleg Popov van naam, maar hadden hem nog nooit gezien. Dat was dus best bijzonder." Popov zou in 2009 nog een keer naar Enschede komen.

Drie mensen van de KGB

In die tijd woonde de clown al in Duitsland, maar Van der Weide had ook al contact met hem toen Popov nog in Rusland woonde. "Dat kun je je nu niet meer voorstellen, maar als ik een gesprek met hem had, zaten er drie mensen van de KGB, de Russische veiligheidsdienst, bij. Popov mocht eigenlijk alleen ja of nee zeggen."
De clown had zijn zwart-witte pet als handelsmerk. Die tekende hij ook altijd als hij een foto moest signeren. Zo ook de foto in het kantoor van Van der Weide, waar hij samen met Popov op staat. "We hadden nog contact met elkaar. Ik heb hem een tijdje terug nog gebeld om hem te feliciteren met zijn verjaardag."

Legende heengegaan

Popov overleed gisteren op 86-jarige leeftijd in een hotel in Rostov aan de Don. "Op zich natuurlijk een respectabele leeftijd", vindt de oud-circusdirecteur. "Maar met zijn overlijden is wel een legende heengegaan. Een wereldtopper in zijn vakgebied."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.