nieuws

OM eist 20 jaar cel en tbs tegen Janet S. uit Kampen voor chaletmoord

Het Openbaar Ministerie heeft twintig jaar celstraf geëist tegen hoofdverdachte Janet S. uit Kampen in de zaak van de chaletmoord. Het OM vindt daarnaast dat de 31-jarige vrouw verplicht behandeld moet worden.
Zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort werd twee jaar geleden met veel geweld om het leven gebracht in een chalet in Ermelo. Daarna werd het huisje waarin dat gebeurde in brand gestoken. 
Volgens het Openbaar Ministerie kan het niet anders dan dat Janet S. de zakenman om het leven heeft gebracht. 

Afslachting

Het OM vindt daarnaast dat moord bewezen is. S. zou op de dag van de moord heel bewust toegewerkt hebben naar de dood van Kuijf. 
Het OM sprak vandaag van een 'afslachting', een geweldsuitbarsting van ongekende vorm. Het slachtoffer had 41 steek-, snij- en hakwonden. Zijn hoofd was ingeslagen, zijn longen geperforeerd en zijn lever doorboord.

'Zou haar eigen moeder nog omleggen'

S. wilde tijdens het proces niet meewerken aan onderzoeken. Het OM verwees vandaag wel naar een persoonlijkheidsstoornis die in 2004 bij haar werd vastgesteld. Volgens het OM is de situatie sindsdien verergerd. 
Dat zou ook blijken uit getuigenverklaringen. Bekenden schetsen een beeld van een vrouw met twee gezichten. Eén van hen verklaarde dat S. haar eigen moeder nog zou omleggen voor vijftig euro. 

Tbs of levenslang

S. werd in 2004 ook al veroordeeld. Ze kreeg toen vier jaar gevangenisstraf voor het ombrengen van een man in Den Haag. Volgens het OM moet de vrouw niet zonder behandeling terugkeren in de maatschappij.
Het is nu aan de rechtbank om te bepalen of de vrouw tbs opgelegd moet krijgen. Mochten de rechters niet meegaan in die eis van het OM, dan wil het Openbaar Ministerie dat ze een levenslange gevangenisstraf krijgt opgelegd. Op 12 december doet de rechtbank uitspraak. 

S. ontkent

Janet S. zelf ontkent betrokkenheid bij de dood van Kuijf. Zij heeft eerder verklaard dat ze niet in de buurt van het huisje in Ermelo was toen Kuijf om het leven werd gebracht. 
Volgens S. is medeverdachte Youri B. degene die de zakenman om het leven bracht. Youri B. en twee andere medeverdachten staan volgende week terecht. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.