nieuws

Good Cause Rally stopt, voortzetting evenement op vliegveld Twente onmogelijk

De Stichting Good Cause Rally stopt met het organiseren van het jaarlijkse evenement voor ernstig zieke kinderen op vliegveld Twente. De nieuwe regelgeving maakt het programma met racewagens en vliegtuigen op het vliegveld onmogelijk.Â
Na elf succesvolle edities is het bestuur van de Stichting tot de conclusie gekomen dat voortzetting van de Good Cause Rally op vliegveld Twente geen haalbare kaart meer is. De infrastructuur van het vliegveld is dermate veranderd dat het voortzetten van het spectaculaire programma met racewagens en vliegtuigen botst met nieuwe veiligheidsregels voor dit soort evenementen.

Festival of Speed

De stichting begon in 2005 met een rondrit voor ernstig zieke kinderen door het Twentse landschap. Deze rally is in de jaren daarna uitgegroeid tot een 'Festival of Speed' op vliegbasis Twente, waarbij het programma traditioneel bestond uit het onderdeel 'wheels' in de ochtend en 'wings' in de middag.
In de ochtend werden kinderen getrakteerd op rondritten in en demonstraties met racewagens. In de middag vlogen de kinderen mee met de Vliegclub Twente en konden ze genieten van bijzondere vliegtuigen die voorbijvlogen waaronder Hawker Hunters die vanaf vliegbasis Leeuwarden een fly by verzorgden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.