nieuws

Britse activiste na urenlange vertraging met paramotor vertrokken vanuit Baarlo

Ruim vier uur later dan gepland is de Britse activiste Sacha Dench aan het begin van de middag met haar paramotor vertrokken vanuit Baarlo, bij Blokzijl. De activiste kwam gisteren aan in de kop van Overijssel. Ze maakte daar een tussenstop tijdens haar 7.000 kilometer lange reis van Rusland naar Engeland.
Om half negen vanochtend zou Dench weer verder vliegen, richting de Belgische grens. Door de dichte mist werd de start uitgesteld en even leek het er zelfs op dat de Britse een deel van reis per auto moest voortzetten.

Testvlucht

Tijdens een testvlucht bleek dat de mist genoeg opgetrokken was om veilig verder te kunnen vliegen. Rond half één vanmiddag werd de start daarom voorbereid en niet veel later was Sacha Dench weer onderweg, richting Engeland.
Dench volgt de trektocht van de kleine zwaan. Het aantal kleine zwanen is de afgelopen twintig jaar sterk afgenomen. In 1995 waren er nog 29.000, in 2010 waren er nog 18.100 en volgens Dench is het onbekend hoeveel er nu nog zijn.

Flight of the swans

Door de trektocht van de vogel door de lucht te volgen, wil de leidster van expeditie 'Flight of the Swans' achterhalen hoe het komt dat het aantal zwanen zo snel afneemt.
Haar expeditie begon twee maanden geleden op een toendra in het noorden van Rusland. Haar 7.000 kilometer lange reis doorkruist elf landen en eindigt naar verwachting over twee weken in Engeland.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.