nieuws

LAS: Almelo moet opheffen buslijn 25 terugdraaien

Bus van Syntus in Almelo
Bus van Syntus in Almelo
Het opheffen van buslijn 25 in Almelo is een slecht plan. Burgemeester en wethouders moeten er bij Syntus op aandringen dat de buslijn in ere wordt hersteld. Dat stelt de raadsfractie LAS, die in de gemeenteraad van volgende week dinsdag een motie indient met als doel dat de opheffing wordt herzien. Â
De provincie Overijssel is als concessieverlener akkoord gegaan met het opheffen van buslijn 25 na positief advies van Almelo. Aanleiding voor het opheffen was dat de buslijn niet rendabel was door een tekort aan reizigers. Syntus zou dat hebben aangetoond met tellingen.
Volgens LAS zijn de tellingen niet uitgevoerd op de manier zoals was afgesproken. Dat zou een vertekend beeld geven van het werkelijke aantal reizigers dat veel hoger ligt. Daarnaast zouden veel oudere inwoners van Aalderinkshoek worden gedupeerd door het laten vervallen van de buslijn. In deze wijk zijn relatief veel mensen voor vervoer aangewezen op de bus, omdat de wijk een bolwerk is van verzorgingshuizen.  
Het zeven-persoonsbusje dat Syntus een deel van de dag wil laten rijden in Aalderinkshoek vindt LAS als alternatief onvoldoende.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.