nieuws

Deventer Dickens Festijn trekt iets minder bezoekers

Dickens Festijn 2016
Dickens Festijn 2016
De 26e editie van het Dickens Festijn in Deventer heeft dit weekend 125.000 bezoekers getrokken. Daarmee was het evenement iets minder populair dan vorig jaar, toen kwamen er 135.000 bezoekers op af. Desondanks is de organisatie tevreden.
Bezoekers konden zich in het historische Bergkwartier van Deventer vergapen aan ruim 950 personages uit de beroemde boeken van de Engelse schrijver, zoals Mr. Pickwick, Scrooge, Oliver Twist en Christmas Carol Singers.
Dat trok ook geïnteresseerden van over de landsgrenzen. Volgens de woordvoerder van de organisatie waren er veel bezoekers uit Duitsland.

Zondag wat rustiger

Zaterdag was het heel druk, zondag was het al vroeger wat rustiger. Dit jaar was ook wat meer benadrukt dat de wachttijd tot het gratis festijn kan oplopen tot anderhalf uur. Mogelijk dat daardoor wat minder mensen besloten te gaan. Daarnaast waren er werkzaamheden aan het spoor.
De woordvoerder stelt dat het festijn in Deventer heel bijzonder blijft en dat er ook dit jaar weer alleen maar enthousiaste reacties waren. 

Terugkijken?

RTV Oost deed zaterdag verslag van het evenement. De uitzending is hier terug te kijken
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.