nieuws

Inbeslagname auto en openstaande boetes bij grote politiecontrole in Enschede

De politie houdt een grote controle op het Diekmanterrein. Ook douane, Marechaussee en belastingdienst zijn erbij betrokken.
Agenten in opvallende en onopvallende auto's en motoren begeleiden automobilisten naar het Diekmanterrein. Zeker twaalf bestuurders moesten de auto laten staan vanwege een technische gebrek, één auto werd in beslag genomen. Enkele automobilisten hebben openstaande boetes of kregen er één voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Donkere Dagen Offensief

De grootschalige actie waaraan zo'n zestig medewerkers meedoen maakt onderdeel uit van het Donkere Dagen Offensief. In de wintermaanden worden er meer woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven gepleegd. 'Naast het controleren van voertuigen en bestuurders werkt onze aanwezigheid ook preventief', aldus Peter Vos van de politie. 

Veertien auto's in beslag genomen

De politie inde in totaal voor 29.000 euro aan belastingschulden. Veertien auto's werden in beslag genomen en ter plekke afgevoerd, de eigenaren hadden een gezamenlijke schuld van 312.000 euro. Op 24 andere auto's werd beslag gelegd, maar niet ingenomen. Deze eigenaren hebben een regeling getroffen met de belastingdienst. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.