nieuws

Retourtje Noordkaap voor de Voedselbank Almelo

Cathy en Roland Hemmer uit Almelo hebben net een tocht van 8.000 kilometer achter de rug: een retourtje naar de Noordkaap. Het doel van de expeditie was geld in te zamelen voor vrieskisten voor de Voedselbank Almelo.
Cathy is als bestuurslid verbonden aan de Voedselbank Almelo. "De Voedselbank krijgt veel producten aangeboden die langer bewaard moeten worden, onze oude vrieskisten vallen uit en verbruiken veel stroom, dus een nieuwe is hard nodig." Uiteindelijk kregen ze ruim 15.000 euro bij elkaar, nog voordat de tocht begonnen was. 
Eind januari vertrokken Cathy en Roland vanuit Lichtenvoorde richting Scandinavië. De eerste dag werd al meteen bijna 3000 kilometer afgelegd. "Je kreeg voortdurend coördinaten door. Aan de hand daarvan moest je je koers bepalen. We moesten niet alleen de dag maar ook de nacht doorrijden".
Uiteindelijk ging het echtpaar Hemmer voor het avontuur en niet voor het winnen van de wedstrijd. Na een tocht over dik besneeuwde wegen bereikten ze het noordelijkste punt van Europa: de Noordkaap. "We hebben het Noorderlicht gezien, het was een fantastische reis."
Het echtpaar ervoer de expeditie uiteindelijk als bijzonder zwaar, al zijn de ervaringen onderweg onvergetelijk. "We willen het nog wel een keer overdoen. Maar dan in ons eigen tempo", aldus Roland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.