Heracles Almelo en Roda JC houden elkaar in evenwicht

In de eredivisie heeft Heracles Almelo een punt overgehouden aan het duel met Roda JC. In het eigen Polman Stadion kwam de ploeg van John Stegeman na rust op een 2-0 achterstand, maar dankzij treffers van Armenteros werd het alsnog gelijk, 2-2.
Het was de thuisploeg dat het spel mocht maken in de eerste helft want Roda zakte ver in en loerde voornamelijk op de counter. De eerste kans was voor de Almeloërs en kwam op naam van Bruns, die na een goede actie van Peterson over schoot. Gosens kwam na een splijtende pass van Hoogma alleen voor doelman Van Leer, maar de Duitser schoot de bal voorlangs. Verder viel er weinig te genieten in het koude Polman stadion en daardoor zochten beide ploegen na een matige eerste helft doelpuntloos de kleedkamer op, 0-0.
Het contrast kon niet groter zijn want na rust ontspon zich een fraai voetbalfestijn. Heracles kwam bijna op voorsprong via Kuwas, die zijn schot via een been op de paal zag belandden. Halverwege de tweede helft was het raak voor Roda JC en kwam de treffer op naam van Paulissen, die via een been van Heracles voor de 0-1 zorgde. Een paar minuten later werd het zelfs 0-2 voor de bezoekers toen Van Hyfte een afgeslagen bal koelbloedig tegen de touwen schoot.

Slotoffensief

Trainer John Stegeman ging alles-of-niets spelen en bracht Pröpper als breekijzer in de ploeg. Hij bewees direct zijn waarde door een lange bal door te koppen op Armenteros, die vakkundig de aansluitingstreffer binnenschoot. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook drie minuten voor tijd: Invaller Darri zette voor vanaf links en, wie anders dan, Armenteros kopte zijn elfde doelpunt van het seizoen binnen. Daar bleef het ook bij in Almelo, 2-2.

Heracles Almelo - Roda JC 2-2

0-1 Paulissen (65)
0-2 Van Hyfte (68)
1-2 Armenteros (79)
2-2 Armenteros (87)
Arbiter: Kuipers
Geel: El Makrini, Pröpper
Heracles Almelo: Castro; Droste (Darri/71), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Van Ooijen (Pröpper/78); Kuwas, Armenteros, Peterson (Navratil/85).
Roda JC: Van Leer; Milec, Ananou, Werker, Van Peppen; El Makrini (Auassar/85), Ajagun, Van Hyfte; Van Velzen (Gnjatic/72), Schahin (Papazoglou/78), Paulissen.