nieuws

Komst van zorghotel Zenderen inzet van zaak Raad van State

Raad van State
Raad van State © RTV Oost / Rogier van den Berg
De kans is groot dat het omstreden zorghotel bij het Retraitehuis De Zwanenhof in het buitengebied van Zenderen gebouwd kan worden. De Raad van State was vandaag weinig onder de indruk van de bezwaren die door twee agrarische bedrijven zijn ingediend.
"Ze zijn bang dat hun bedrijfsvoering door het zorghotel wordt beperkt", zegt hun raadsman Marcel Middelkamp. "De mest klotst straks bij het uitrijden tegen de ramen van het hotel en dat gaat klachten geven." Het zorghotel komt volgens hem tussen de twee boerderijen in te liggen.
Middelkamp vindt dat slechte ruimtelijke ordening. Er zijn volgens hem voldoende beschikbare locaties in Hengelo en andere grote plaatsen.
De gemeente Borne en De Zwanenhof vinden dat het zorghotel op loopafstand van het Retraitehuis moet staan vanwege de samenwerking.
Het zorghotel biedt 60 plaatsen voor mensen die herstellen van een operatie of die een burn-out hebben. Ze kunnen dan in het Retraitehuis terecht voor psychische hulp. Door die samenwerking kunnen ze kostenbesparend werken, zegt de advocate van De Zwanenhof.
Middelkamp vindt die koppeling tussen zorghotel en Retraitehuis erg vergezocht. Hij wees de Raad ook op provinciale regels die verstening van de groene ruimte in het buitengebied niet toelaten. Volgens de gemeente laten die regels uitzonderingen toe. En dat geldt ook voor het zorghotel.
De Raad doet over zes weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.