nieuws

Voorzitter buurtcomité vervuild Olasfa-terrein in Olst is moegestreden en stopt

De voorzitter van het buurtcomité dat strijdt voor de belangen van omwonenden van het vervuilde Olasfa-terrein in Olst stopt er mee. Ze heeft het idee dat er niet naar inwoners wordt geluisterd. Na jaren van strijd is ze moegestreden en gooit ze de handdoek in de ring.
"Met pijn in mijn hart en met het risico dat de rol van 'luis in de pels' nog zinvol zou kunnen zijn, heb ik een keuze gemaakt", vertelt Aukelien van Nijen, voorzitter van het buurtcomité Onder de Rooze.
"Overtuigd van het idee dat je als burger invloed kan uitoefenen op overheidsbeleid door mee te praten, heb ik mij hier sinds 2006 vol overgave op gestort. Inmiddels ben ik een illusie armer. Na honderden uren in klankbordgroepen, begeleidingsgroepen, informatieavonden, inspreekavonden en brainstormsessies is vanuit mijn perspectief de invloed van mij als inwoner van Olst vrijwel nihil."

Communicatie

De tweede fase van de sanering van het Olasfa-terrein zou in 2007 starten en drie jaar duren. De sanering begon echter pas in 2010 en een einddatum is nog niet bekend.
Ook over de communicatie met de provincie is Van Nijen alles behalve tevreden. "De communicatie met de provincie krijgt nog steeds een dikke onvoldoende en we zijn afgescheept met een fooi van iets meer dan vierduizend euro."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.