nieuws

Bouw nieuw ziekenhuis Hardenberg begint eind december

Ontwerp van Medisch Centrum Vechtdal in Hardenberg
Ontwerp van Medisch Centrum Vechtdal in Hardenberg
De datum staat: op 23 december dit jaar begint de bouw van het Medisch Centrum Vechtdal in Hardenberg. Het nieuwe ziekenhuis kost 45 miljoen euro en moet eind 2019 klaar zijn.
Dat werd gisteren bekend tijdens de inloopavond in Hardenberg. Daar waren zo'n zestig mensen bij aanwezig, onder wie medewerkers, artsen, en ook inwoners van de gemeente Hardenberg.

Minder bedden

De nieuwbouw gaat het huidige Röpcke Zweers vervangen. Dat heeft momenteel 176 bedden, maar het nieuwe ziekenhuis telt slechts 140 bedden.
De Saxenburgh Groep wil dat opvangen door meer zorg in de regio te verlenen, bijvoorbeeld met digitale zorg: consult op afstand. Daarnaast komen er meer spreekuren in de zogeheten buitenpoli's: poliklinieken in de regio.

Financiering

Het bedrag van 45 miljoen euro is nog niet volledig bij elkaar, maar de bank heeft volgens de Saxenburgh Groep akkoord gegeven voor de bouw. De schop gaat dus zeker in de grond.

Later dan gepland

De start van de bouw is overigens later dan aanvankelijk gepland. Toen vorig jaar de plannen bekend werden gemaakt, zou de bouw nog half 2017 beginnen.
Dat is dus bijgesteld naar eind 2017. De opleverdatum is niet aangepast. Volgens de huidige planning gaat het ziekenhuis begin 2020 in gebruik.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.