nieuws

UT en Twentse Ambassade willen scholieren uit het westen van het land werven

De Universiteit Twente en de Twentse Ambassade Amsterdam gaan samenwerken om scholieren van 5 en 6 VWO uit het westen van het land meer te interesseren voor een studie in Twente.
Hiervoor wordt een zogenoemde Pop-up University opgericht waar allerlei activiteiten voor deze specifieke doelgroep worden georganiseerd. Op woensdag 19 april vindt de eerste activiteit in het kader van de Twentse Pop-up University plaats en kunnen scholieren uit 5 en 6 VWO kennis maken met de Universiteit Twente (UT) in Amsterdam.

Toestroom studenten uit westen blijft achter

In Enschede worden door de Universiteit Twente twee keer per jaar open dagen georganiseerd. Het aantal studenten dat in 2016 een studie aan de UT is gaan volgen, is met bijna een kwart gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Met deze stijging hoort de UT bij de drie grootste groeiers onder de Nederlandse universiteiten. De belangrijkste reden voor de stijging komt door de extra toestroom van buitenlandse studenten. Uit de cijfers blijkt ook dat de toestroom van studenten uit het westen van het land achter blijft.

“We zien dat studenten uit het westen van het land minder een focus hebben op andere delen van het land zoals het oosten. En dat is jammer. We hebben namelijk op de Universiteit Twente genoeg studies die bijvoorbeeld in de Randstad niet zijn te volgen", stelt woordvoerder Erik van Dijk van de Universiteit Twente. "Met de Pop-up University proberen we scholieren op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de mogelijkheden die wij in Oost-Nederland hebben te bieden."

Twentse ambassade brengt Twente dichterbij

De eerste activiteit van de Pop-up University zal op de Twentse Ambassade aan de Amsterdamse Herengracht 450 worden gehouden. "Midden in de stad. Laagdrempelig", zegt directeur Danny de Vries van de Twentse Ambassade. "Op deze locatie kunnen scholieren dicht bij huis al even proeven van studeren in Twente. En dat past bij wat we hier met de ambassade in Amsterdam proberen te realiseren. Twente dichterbij brengen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.