nieuws

Ook CDA-fracties Twentse gemeenten willen aandelen Twence niet verkopen

CDA wil Twence niet verkopen
CDA wil Twence niet verkopen © RTV Oost / Rogier van den Berg
De CDA-fracties van de Twentse gemeenten Dinkelland, Losser en Tubbergen willen dat hun gemeenten aandeelhouder blijven van afvalverwerker Twence.
Eerder gaven verschillende Twentse PvdA-fracties dit al aan; nu volgt dus het CDA dat voorbeeld. 

Belangrijke bijdrage

"Twence levert een belangrijke bijdrage aan de milieu- en duurzaamheidsdoelstellingen van de Twentse gemeenten", zegt Arie Mentink van het CDA in Dinkelland. Dat is belangrijker dan een "flinke éénmalige zakcent" bij verkoop, stelt het CDA. “Wij moeten niet alleen naar het hier en nu kijken, maar ook naar de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen."

Almelo wil af van Twence

De gemeente Almelo wil juist de aandelen Twence verkopen. De partij wil de afvalverwerking over laten aan marktpartijen en het bedrijf verkopen. De gemeenteraad nam afgelopen week een motie voór verkoop aan.

Rol van Duitse stad Münster

De Duitse stad Münster overweegt aandeelhouder van Twence te worden en haar afval op Boeldershoek in Hengelo te laten verwerken. Het CDA steunt dit. "Münster kan ervoor zorgen dat de capaciteit van de verbrandingsovens goed wordt gevuld én wellicht een rol kan spelen bij de nascheiding van afvalstromen. Het zou een mooie opstap kunnen zijn naar verdere samenwerking met deze Duitse gemeente op andere terreinen”, zegt Ellen Visschedijk van de CDA-fractie Losser.
Op 20 april moeten de Twentse gemeenten zich uitspreken over het aandeelhouderschap van Twence. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.