nieuws

Toch rechtszaak over drama Love Parade waarbij man uit Zwolle om het leven kwam

Love Parade
Love Parade
Er komt toch een strafzaak over het drama dat zich afspeelde tijdens de Love Parade van 2010 in Duisburg waarbij een inwoner van Zwolle om het leven kwam. Vorig jaar besloot een rechter nog dat er vanwege gebrek aan bewijs geen strafzaak zou komen. Het gerechtshof in Düsseldorf heeft nu bepaald dat die rechtszaak er toch komt.
Bij het dancefeest vielen 21 doden. De slachtoffers werden doodgedrukt toen duizenden bezoekers door dezelfde tunnel moesten om van en naar het feestterrein te komen. Als gevolg van de drukte brak paniek uit. Slachtoffers werden doodgedrukt en er vielen veel gewonden, zo'n zeshonderd bezoekers. 

belangrijke getuigenis

Het gerechtshof in Düsseldorf besluit dus nu anders dan de rechtbank in Duisburg. Bij die beslissing van de rechtbank speelde de getuigenis van een Britse paniekexpert een belangrijke rol. 
Er was onder meer twijfel over de betrouwbaarheid van de getuigenis van deze expert die een grote rol speelde in het onderzoek.

Beroep tegen stopzetten

De openbaar aanklager noemde dat toen onbegrijpelijk en juridisch onjuist en diende daarom een klacht in tegen het besluit van de rechtbank. Nabestaanden tekenden beroep aan tegen het stopzetten van het strafproces.
De rechtszaak gaat er nu dus alsnog komen. Wanneer is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.