nieuws

Bestemmingsplan nieuwe moskee Enschede ligt ter inzage, bewoners nog steeds boos

Het ontwerp-bestemmingsplan van de nieuwe moskee in Enschede, het Turks Cultureel Centrum, ligt ter inzage. Het moment om bezwaren in te dienen is nu aangebroken. Als het aan de buurtbewoners ligt, gaat dat ook gebeuren.
"Het is tot nu toe een 'slikken of stikken' verhaal geweest", vindt buurtbewoner Morgan. "Je kunt zeggen wat je wensen zijn, maar daar blijft het bij. De moskee is nog steeds net zo groot, de onderneming zit er nog in en de oproep tot gebed blijft ook. Er zullen dus zeker bezwaren op het bestemmingsplan komen vanuit de buurt."

Klachten

Wethouder Hatenboer van de gemeente Enschede kan zich niet vinden in de beschuldigingen van de buurtbewoner. "Hij zegt dat we niet geluisterd hebben, maar in de gemeenteraad zitten 39 mensen die de keuzes voor de stad moeten maken", vertelt wethouder Hatdenboer. "Zij hebben mij opdracht gegeven om aan te tonen dat alle plannen kloppen."
Voor de boze buurtbewoners heeft hij een advies. "Als je vindt dat de gemeente het niet goed doet, kun je naar de klachtencommissaris. Als je het dan nog niet goed vindt, stap dan naar de politie en doe aangifte van oplichting", aldus de wethouder.

Groen licht

De Islamistische Vereniging Enschede is realistisch. "Er zullen vast bezwaren komen, maar ik hoop dat het snel afgehandeld kan worden en dat wij groen licht krijgen voor het bouwen van de moskee."
De verwachting is dat het definitieve bestemmingplan begin oktober klaar is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.