nieuws

Attractiepark Slagharen laat publiek weer alle hoeken zien in achtbaan Goldrush

Attractiepark Slagharen heeft de achtbaan Goldrush weer in gebruik genomen. Het publiek krijgt op de nieuwste en spannendste attractie van Slagharen sinds vanmiddag weer alle hoeken te zien van de achtbaan. De testritten in de ochtend verliepen naar tevredenheid.Â
Goldrush werd vorige week stilgelegd na de constatering dat het niet goed zat met de aanhechting van de achtbaan op het bestaande fundament. Volgens directeur Wouter Dekkers had het vers gestorte beton niet op elk van de totaal 107 kolommen goed gepakt.

Domper voor het publiek

Goldrush was 13 april jongstleden geopend, maar lag er na een week alweer vanwege veiligheidsmaatregelen alweer uit. "Een vreselijke domper, aldus Dekkers. "Niet alleen voor ons, maar ook voor het publiek dat de afgelopen week speciaal voor een rit met de Goldrush naar Slagharen was gekomen en tot de ontdekking kwam dat de achtbaan gesloten was."

Nieuwe uitnodiging voor de Goldrush

Met het publiek is Slagharen er wel uitgekomen. "Iedereen die ons park bezocht in de afgelopen week krijgt een nieuwe uitnodiging voor een rit met de Goldrush." Met de ondernemer die verantwoordelijk is voor de constructiegebreken moet Slagharen nog in gesprek over de financiële afwikkeling van de schadeverhaal. "Ïn ieder geval is er door de ondernemer de afgelopen keihard gewerkt om de zaken voor elkaar te krijgen." 
Dekkers denkt niet dat de mensen die in de eerste week met de Goldrush hebben gereden een risico liepen. "We hadden wellicht best enige tijd door kunnen rijden met de achtbaan, maar dat moet je niet willen. We nemen altijd het zekere voor het onzekere."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.