nieuws

Ideeën voor een schonere trein gezocht in Zwolle

De NS is op zoek naar originele ideeën die er voor moeten zorgen dat treinen schoner zijn dan nu het geval is. In een speciale oefentrein op het rangeerterrein in Zwolle nodigt de NS bedenkers van nieuwe schoonmaakconcepten uit om hun idee in de praktijk te testen.
Het schoonmaken en vooral het schoon houden van treinen is een dagelijkse uitdaging. De NS is daarom ook naarstig op zoek naar nieuwe methoden die dat moeten vereenvoudigen. In de oefentrein kunnen nieuwe schoonmaaktechnieken in een treinomgeving worden getest. 

Schoonmakers hebben weinig tijd

Omdat treinen de hele dag rijden, hebben schoonmakers maar weinig tijd om daadwerkelijk schoon te maken. "Zo lukt het bijvoorbeeld niet altijd om een vies toilet snel en grondig schoon te maken, omdat water niet op alle plekken meteen voorhanden is", legt manager reiniging Peter Goorden van de NS uit.

Drie minuten de tijd

Overdag hebben schoonmakers te maken met de dienstregeling waar treinen zich aan moeten houden. Goorden: "Soms is er maar drie minuten tijd voordat de trein weer verder moet. Schoonmakers doen wat ze kunnen, maar we willen dat verbeteren."
Een treinschoonmaker bedacht onlangs een kauwgomkrabber. Met deze bezem kon zowel de vloer worden geveegd als kauwgom van de vloer worden gekrabd. "Van dit soort ideeën willen we er meer binnenkrijgen", zegt Goorden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.