nieuws

OBS Vinkenbuurt heeft weer een peuterspeelzaal

De peuters kregen een warm welkom van de rest van de leerlingen
De peuters kregen een warm welkom van de rest van de leerlingen
Peuters kunnen vanaf vandaag weer naar de peuterspeelzaal in buurtschap Vinkenbuurt. Met ballonnen en versierde bogen heetten de leerlingen van de basisschool van OBS Vinkenbuurt hun nieuwe peuters van harte welkom.
De speelzaal is ondergebracht in de basisschool en zit op dezelfde plek waar eerder al een peuterspeelzaal was. Die peuterspeelzaal sloot begin 2015 haar deuren.
De basisschool in Vinkenbuurt krijgt er nieuwe leerlingen bij. Zeven, welgeteld. En deze nieuwe leerlingen zijn allemaal ergens tussen de twee en vier jaar oud.
Dat betekent dat er nu in totaal 23 kinderen op de basisschool in Vinkenbuurt zitten. Dat is de volledige school: groep één tot en met acht en de nieuwe peuters meegerekend.

Niet vanzelfsprekend

''We zijn blij dat we eindelijk weer een peuterspeelzaal kunnen onderbrengen hier,'' vertelt een trotse Gretha Vleems, directrice OBS Vinkenbuurt.
Alle krachten zijn gebundeld om toch weer een peuterspeelzaal in de school te krijgen. Maar er blijft een terugkerend probleem: een kleinere school is vaak namelijk minder aantrekkelijk omdat het minder rendabel is.

Snel gegaan

Vleems heeft onder andere stichting Welluswijs benaderd met de vraag of zij de coördinatie van de peuterspeelzaal op zich wilde nemen. ''Het is ons dus gelukt. Dat is grotendeels ook te danken aan het buurtschap'', meent Vleems. Want de hele buurt helpt mee en we hebben veel onderlinge contacten ook steeds meer bekendheid en we verwachten dan ook een groei in het aantal peuters dat bij ons komt. We beginnen al met zeven peuters. Voor een school als deze is dat best veel.''

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.