nieuws

's Werelds grootste studentendenktank vandaag bij Universiteit Twente

Duizend studenten buigen zich vandaag bij de Universiteit Twente over tien vraagstukken, ingediend door bedrijven en instellingen. Samen vormen ze de grootste studentendenktank ter wereld.
Verdeeld over groepjes van zes tot acht personen zitten de studenten in een grote tent op het terrein van de universiteit. Tegen half elf vanmorgen mochten ze een enveloppe openen, waarin hun vraag stond.

Kankerbestrijding

Zo heeft Thales de vraag gesteld hoe het beter kan met de beveiliging van het spoor. KWF Kankerbestrijding zoekt een methode om de leeftijdsgroep van 25 tot 40 jaar beter aan zich te binden als donateur.
Aardappelverwerkingsbedrijf Aviko heeft ook een probleem voorgelegd aan de studenten. Het bedrijf zoekt een methode die het openen van zakjes aardappelschijfjes veiliger laat verlopen. Nu doet dat één persoon, die 150 zakjes per uur met een mesje opensnijdt en leegt in een container.

Rijkswaterstaat

Andere bekende namen die iets van de studenten willen zijn Rijkswaterstaat, de gemeente Enschede en de universiteit zelf. Vanavond wordt bekend welke uitgedachte plannen als beste uit de bus komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.