nieuws

Natuurmonumenten stelt toekomst van vaardienst EcoWaterLiner in Weerribben-Wieden veilig

Vanaf vandaag vaart de EcoWaterLiner weer tussen St. Jansklooster, Blokzijl en Giethoorn. Natuurmonumenten heeft de vaardienst overgenomen. Lange tijd was de toekomst van de vaardienst onzeker, tot Natuurmonumenten er brood in zag.Â
"Vorig jaar hebben we een proefjaar gehad en aan het eind van dat jaar ontdekten we dat we zelfs toen al winstgevend waren", vertelt Bernadette Haverkort van Natuurmonumenten. 
"Toen hadden we zoiets van: we gaan er mee verder", aldus Haverkort. "En ook omdat zoveel mensen die mee gevaren hebben, zeggen dat het zo leuk is."

'Ik keek er echt naar uit'
Dat de toekomst van de vaardienst gered is, vinden ook de vrijwillige schippers fijn. Vandaag begon het vaarseizoen voor hen.
"We zitten hier in een nationaal park. Je kan veel vertellen over het gebied, de diversiteit hier. Ik keek er echt naar uit om weer te gaan varen", vertelt schipper Bertus Dekker. 

Steun van ondernemers
Om ook in de toekomst voldoende inkomsten te hebben, hoopt Natuurmonumenten op een beetje steun uit de regio. 
"We zijn afhankelijk van de ondernemers in dit gebied. Zij moeten dit ook een beetje aanmoedigen", zegt Haverkort. 

In de vaart houden

"Hoe meer mensen aan boord komen, hoe meer het ook uit kan. We hoeven geen winst te maken, maar het zou fijn zijn als we de EcoWaterLiners in de vaart kunnen houden."
En de schippers? Die nodigen iedereen uit om te komen. "Je moet het zelf beleven, zo mooi als het hier is", aldus Dekker.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.