nieuws

Volop aandacht voor gelauwerde Deventer Stadskwartier

Andries Heidema trots op Stadskwartier
Andries Heidema trots op Stadskwartier
Hoe een omstreden project toch ten goede kan keren: het Deventer Stadskwartier bewijst dat het kan. Burgervader Andries Heidema is 'apetrots' op het gebouw dat gisteren in de prijzen viel.
Het stadhuis won de publieksprijs bij de verkiezing van het beste gebouw van het jaar én de eerste prijs in de categorie identiteit en icoonwaarde. Vooral die eerste is opvallend, gezien het verzet van veel Deventenaren tegen het gebouw.

Positieve sfeer
"Het is een bevestiging van het gevoel dat we al een jaar hebben. We merkten al dat er een positieve sfeer om het gebouw heen hing, terwijl veel Deventenaren er in het begin best vraagtekens bij hadden", zegt Heidema in de uitzending van KlaarWakker.
Dat dat is omgeslagen, is duidelijk te merken. "De VVV en de gemeente draaien nu al overuren met het aantal aanvragen voor rondleidingen. En die vraag is nog niet opgedroogd."

Apetrots
Zelf doet de burgemeester ook geregeld rondleidingen. "Ik ben dan apetrots als ik over het gebouw kan vertellen." Zijn favoriete plek? "Het dak. Daar zie je heel mooi hoe het gebouw zich voegt naar de binnenstad."
Naast de architecten wil hij ook graag de Deventer gemeenschap een compliment maken, omdat die 'het lef' heeft gehad om toch door te gaan met de bouw. "Terwijl we nog volop in crisis zaten."

Welkom
"Het is een nieuw monument naast al die eeuwenoude monumenten. Ik hoop dat er nu nog meer mensen naar het Grote Kerkhof in Deventer komen. Ze zijn meer dan welkom."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.